Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μέγα Λεξικόν του αναρριχητή VOL1

Μιας και είναι καιρός που οι σχολές αρχαρίων τελειώνουν, ο Αλπινίστας βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει τους νέους αναρρίχητας να κατανοήσουν τις συζητήσεις μεταξύ των παλαίουρων.
Σημαντική ήταν η συμβολή του καθηγητή Μπαμπιγέρου (ήταν Μπαμπι-νιώτης αλλά ως γνωστόν γέρασε)
Ιδού!:

Αρχίδει μαμά αρχίδει!: η φράση αυτή χρησιμοποιείται από τον αναρ/τη όταν πλησιάσει το crux της διαδρομής και συνοδεύεται από τα συμπτώματα της νόσου Elvis αν δεν είναι ασφαλισμένη.

Γιούχουυυυυυυυυυυ!: o αναρ/της εντόπισε την επόμενη ασφάλεια στα Μετέωρα

Ουάουυυυυυυυυυυυ!: o αναρ/της εντόπισε τις δύο επόμενες ασφάλειες στα Μετέωρα

Γαμώ τους γερμανούς μου, γαμώ: o αναρ/της δεν εντοπίζει καμία ασφάλεια στα Μετέωρα

Είμαι καλά προπονημένος αυτή την περίοδο: ξέρω όλες τις διαδρομές του πεδίου απ'έξω και η πιο δύσκολη είναι 6α-

Δεν είμαι καλά προπονημένος αυτή την περίοδο: έχω τεντώσει το κορμάκι μου στην προπόνηση και η πιό εύκολη του πεδίου είναι 6c

Κόψη Σιαφάκα: Κλασική διαδρομή των Μετεώρων που συνήθως πραγματοποιήτε μετά την πρώτη και   πριν την δεύτερη αλλά σχεδόν πάντα είναι η τελευταία. Τα ραπέλ καταλήγουν στο κάμπινγκ .
(Tip: παραγγείλτε από την γιαγιά, όχι από τον μουστάκια, την δόση τσίπουρου την τσιμπάει λίγο παραπάνω)

Mίλησα ισπανικά! : ακούστηκε η τρομπέτα της ισπανικής υποχώρησης από τα βράχια. Δηλαδή τον ήπια και κατεβαίνω. Κάθε μοντέρνος αναρ/της πρέπει να κουβαλάει στο μποντριέ του ένα ελαφρύ τρομπετάκι για την περίσταση.
http://www.youtube.com/watch?v=tg_AS4ExWl4&feature=related

Μπομπέτα: γνωστή κορυφή στη Ασία αλλά χρησιμοποιείται από τον αναρ/τη για να χαρακτηρίσει μια ωραία διαδρομή. Συνοδεύεται από την παρακάτω κίνηση του χεριού(όχι αυτού που ασφαλίζει):

Η διαδρομή έχει ωραία θέα: η διαδρομή είναι εντελώς χάλια αλλά πρέπει να δικαιολογήσω την παρουσία μου εκεί

Μύρισε λιβάνι: ο επικεφαλής φώναξε 'Πάρε, πάρε, πάρεεεεε!' 20 μέτρα πάνω από ρελέ με φυσικές χωρίς να έχει περάσει καμία ασφάλεια ενδιάμεσα.

Μετά την Πετρόστρουγκα δυσκολεύουν τα πράματα...:  το σακίδιο του αναρ/τη ζυγίζει 28 κιλά και δεν σκοπεύει να αφήσει ούτε ευρώ στο καταφύγιο.

Πάμε ρε σκύλεεεε!: σημαίνει ότι ο επικεφαλής είναι μάλλον ανίκανος για την σχοινιά αλλά ο ασφαλιστής κάτι πρέπει να πει.

Πάμε καμιά καθημερινή για σκαρφάλωμα?: o αναρ/της είναι άνεργος και μπακούρης και το έχει ρίξει στα βράχια.


(Π)έσιμο: η λέξη αυτή χρησιμοποιείται από τον αναρ/τη όταν θέλει να πάει για χέσιμο αλλά υπάρχουν αιθέριες υπάρξεις στην παρέα και δεν θέλει να εκτεθεί. Η απάντηση στην ερώτηση 'Που ήσουν??' είναι: 'Έ(π)αιζα!' Άρα όπου π=χ

Παπαπαπαπα Παναγιά μου!: η φράση αυτή χρησιμοποιείται από τον αναρ/τη για να τονίσει την σαθρότητα της διαδρομής. Συνοδεύεται από απαλά μπατσάκια στον βράχο για έλεγχο των σαθρών και  χλόμιασμα.

Πιώμα: δεν χρειάζεται εξήγηση

Την πήγα καρυδόπιτα: σημαίνει ότι ο αναρ/της χρησιμοποίησε σε σχοινιά III- όλη την σειρά καρυδιών που κουβαλούσε ΚΑΙ τον εξωλκέα.

....το Μέγα Λεξικόν διακόπτεται εδώ για να συνεχιστεί σε επόμενο άρθρο καθώς ο κ. Μπαμπιγέρος που με βοηθούσε κατέβηκε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθεί για την περικοπή της συνταξής του.
Θα αργήσει να ανέβει καθώς παρόλο που η συνταξή του περικόπηκε με τα χθεσινοβραδυνά μέτρα, πέτυχε και βρήκε ισοδύναμης αμοιβής βραδινή εργασία ως πακετοφόρος παπάκιας(πακετάς).
Όποιος αισθάνεται να λείπει κάτι από το παρόν Μέγα Λεξικόν ή θέλει να προσθέσει κάτι, ελεύθερα.
...συνέχιζεται.....

Αλ Πινίστας






3 σχόλια:

  1. Κόψη Σιαφάκα??? Ποια διαδρομή είναι αυτή ? Υπάρχει σχεδιάγραμμα στον παλιό ή στον καινούργιο οδηγό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε αναγνώστη, η διαδρομή αυτή είναι εκτός οδηγών, πάει από στόμα σε στόμα, είναι όμορφη, καθαρή και πολύ ατμοσφαιρική καθώς μυρίζει συνεχώς λουκάνικο. καλό σκαρφάλωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανυπομονούμε για μέρος 2 τώρα που τελειώνουν οι σχολές.
    νουμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή