Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Ισλανδός Αλ-Πινίστας στην Κάλυμνο!

Βρέθηκε ο Ισλανδός συνάδελφος Αλ-Πινίστας, που αλλού? Στην αλπική ζώνη της Καλύμνου όπου δεν φυτρώνει τίποτα και το οξυγόνο είναι αραιό καθώς είναι ανακατεμένο με ιώδιο και τσίκνα από σχάρες που ψήνουν καλα-μάρια (πολύ καλά-μάρια έχουν εδώ στην Κάλυμνο, όχι σαν τα κακαμάρια της Σαλόνικης). Ο νηφάλιος ανταποκριτής του Αλ-πινίστα τον εντόπισε καθώς υποκρινόταν πως ασφάλιζε έναν συμπατριώτη του ο οποίος μάλλον θα ήξερε κάθε τάκο της διαδρομής απέ'ξω για να μηδενίσει κάθε πιθανότητα πτώσης. Ιδού ο λεβέντης μας:
 και αν δεν το προσέξατε:
   Σε εξηγήσεις που μας έδωσε αναφέρθηκε στην χρήση του πουγκιού μαγνησίας ως 'παγονιέρα' στα μεσογειακά κλίματα για την διατήρηση της θερμοκρασίας του πολύτιμου ροφήματός του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η παρέα του  λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας.
  'Στην Ισλανδία ψάχνουμε τρόπο να ζεστάνουμε τις μπύρες μας στα βράχια, όχι να τις κρυώσουμε!', δήλωσε χαρακτηριστικά ο μπαγάσας χωρίς να εξηγήσει που ακριβώς τις βάζουνε για να επιτύχουνε τον στόχο τους. Στην μίνι συνέντευξη που έδωσε στην κλεμμένη κάμερα του 'νηφάλιου λόγω απαιτητικής πρόσβασης' ανταποκρίτη του Αλ-Πινίστα επισημαίνει τις βασικές ελλείψεις που συνάντησε στην αλπική ζώνη της Καλύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου