Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αρθράκι από Αλ Αναγνώστη, Εξπεντισιόν στην Αστράκα



Ο Αλ Πινίστας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει το πρώτο αρθράκι, που μόλις έλαβε στην ηλεκτρονική του θυρίδα από φίλο αναγνώστη.

Αγαπητέ Αλ Πινίστα (ξέρω ποιος είσαι γι’αυτό κανόνισε την πορεία σου), σου στέλνω αυτό το “ενημερωτικό” μέιλ μπας και ξεστραβωθείς εσύ και οι αναγνώστες σου και πάτε για κάνα σκαρφάλωμα. Παλιομπεκρούλιακα ! Σε αγάπω, σε εκτιμώ, αλλά γαμώ τον Χρήστο σου!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ,μιας και δεν είχαμε λεφτά να κατακτήσουμε απάτητες κορυφές είπαμε να κάνουμε ένα εξπεντίσιον στην Αστράκα και την γύρω περιοχή που τόσα είχαμε ακούσει άλλα πότε δεν είχαμε δει από κοντά. Οργανωθήκαμε στα γρήγορα λοιπόν: κάνα καρύδι από δω, κάνα από κει, λίγα αλμυρά, λίγα γλυκά, ένα σφυράκι από τα σιδηρικά της γειτονίας … γέμισε το τσαντάκι! Πακετάρισμα σαρδέλα στο αμάξι και γρήγορα στο Πάπιγκο. Δεκαπενταύγουστο στην Αστράκα λοιπόν και το βουνό άδειο από αναρριχητική δραστηριότητα .

Η κατασκήνωση ιδανική και το νερό γάργαρο.



Ακολούθησαν μπιβουάκ σε απόκρημνες περιοχές, καταιγίδες που στη σκάγανε στη μέση της ορθοπλαγιάς, υποχωρήσεις, βουτιές στη λίμνη (μην πάτε έχει δράκους ;), και λίγο  σκαρφάλωμα .
Κάτι παραπάνω από τέλεια !!!!!!!!!
Και οι πολιτικοί ποζάρουν μπροστά στο μασίφ
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γιατί όπως είπα παραπάνω το κείμενο έχει σκοπό ενημερωτικό. 
Μια από τις διαδρομές που επαναλήφθηκαν είναι και το “Πιλιέ της Βροχής“


Το σχεδιάγραμμα  είναι αρκετά αξιόπιστο εκτός από ένα σημείο! Εκείνο το βελάκι( κατάβαση ) στο τέλος της διαδρομής.

Η τελευταία σκοινιά βγάζει σε  ένα τεράστιο διάζωμα και όχι στην κορυφογραμμή της Αστράκας η οποία βρίσκεται 100μ ψηλότερα .Για την επιστροφή  κινούμαστε δεξιά έχοντας πλάτη το βουνό κατηφορίζοντας προς το χαμηλότερο σημείο του διαζώματος .Εκεί κάνουμε ένα μικρό ραπέλ  (10μ, 2 καρφιά με ιμάντα) για να κατέβουμε στο  επόμενο διάζωμα. Στην συνέχεια κινούμαστε δεξιά (με πλάτη την ορθοπλαγιά) και κοντά στα βράχια μέχρι να συναντήσουμε το επόμενο λούκι και μια χαρακτηριστική μεγάλη διαμπερή σπήλια. Κατεβαίνουμε το λούκι και συνεχίζουμε δεξιά μέχρι να βρούμε το επόμενο μεγάλο λούκι που θα μας οδηγήσει και στην σάρα.

Το σκίτσο με το σωστό σχεδιάγραμμα επιστροφής
Στην πρώτη σχοινιά του Πιλιέ της Βροχής
Στα δίεδρα
Καλές επαναλήψεις! Αν θέλετε μπορείτε να παραβλέψετε το σκίτσο επιστροφής, απλά εξοπλιστείτε με καπνό, αναπτήρα, αστείο σχοινοσύντροφο/ίσα, ΦΑΚΟ! και τράπουλα.

Αλ Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου